AfterDawn: IT-alan uutiset

MP3.com taas liemessä

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 8.5.2001 23:07

Musiikkibisneksen ainoa oikeasti verkossa voittoa levy-yhtiöille tuottava kassakone, MP3.com, saa taas jauhaa hieman rahaa nääntyneille miljonääriartisteille. Tom Waits, Randy Newman ja Heart ovat haastaneet MP3.com:n oikeuteen väittäen yhtiön My.MP3.com -palvelun rikkoneen artistien tekijänoikeuksia. Kukin artisti vaatii maksimikorvauksia eli 150'000 dollaria kappaleelta (noin miljoonaa markkaa per biisi).
Ja juttuhan on jo etukäteen selvä -- Universal Music Group ja TVT Records ovat jo samanlaiset jutut voittaneet MP3.comia vastaan. Lisäksi yhtiö on joutunut sopimaan oikeussalin ulkopuolella samanlaiset jutut neljän muun ison levy-yhtiön kanssa.

Typerintähän koko jutussa on se, miten MP3.com on tekijänoikeuksia "rikkonut". My.MP3.com oli alunperin palvelu, josta käyttäjät pystyivät kuuntelemaan verkon yli omistamiaan CD-levyjä mistä tahansa. Ja aikaa ja tilaa säästääkseen MP3.com loi palvelimilleen valtavan musiikkikokoelman MP3-muodossa, jotta jokaisen käyttäjän ei tarvisi erikseen pakata levyjään MP3:siksi ja lähettää firman palvelimille. Tämän sijaan käyttäjän piti osoittaa omistavansa kyseinen CD asettamalla se tietokoneensa CD-asemaan, josta sitten MP3.com:n ohjelma varmisti levyn alkuperäisyyden. Ongelma nousi siitä, että MP3.com:lla ei ollut lupaa ko. arkiston tekoon -- eli se, että kaikki käyttäjät olisivat lähettäneet biisit palvelimille olisi ollut laillista.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto