AfterDawn: IT-alan uutiset

Professori taipui SDMI Foundationin painostuksen alla

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 26.4.2001 21:16

Princetonin yliopiston professori, Edward Felten, taipui SDMI Foundationin painostuksesta ja päätti olla julkaisematta ohjeita SDMI-kopiointisuojauksen purkuun. Hänen oli tarkoitus julkaista ohjeet virallisesti Pittsburghissa järjestettävässä konferenssissa, mutta saatuaan pari viikkoa sitten tiukkasävyisen kirjeen SDMI Foundationilta, jossa uhattiin häntä ja hänen tutkimustiimiään oikeustoimilla, hän päätti luopua ajatuksesta ja julkaisi tänä aamuna päätöksestään lehdistötiedotteen.
Tiedotteessaan hän kuitenkin vannoi jatkavansa taistelua oikeudestaan julkaista purkuohjeet vapaasti. Vastaavia salauksenpurkuun liittyviä oikeustoimia on muutenkin meneillään -- tunnetuimpana DVD-elokuvien salauksen purkuun liittyvän DeCSS-ohjelman levityksestä käytävä kärhämä.

Professori Felten ja hänen tutkimusryhmänsä onnistuivat purkamaan SDMI-kopiointisuojaukset noin vuosi sitten, kun SDMI järjesti avoimen koodinmurtamiskilpailun. Professorin ryhmä osallistui kilpailuun, mutta ei tavoitellut palkintoa ja ei siksi joutunut allekirjoittamaan SDMI:n salassapitosopimusta.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto