AfterDawn: IT-alan uutiset

Napsterin on suljettava palvelunsa

Kirjoittaja Jari Ketola @ 12.2.2001 19:27

Yhdysvaltain valitustuomioistuin määräsi maanantaina Napsterin sulkemaan musiikinvaihtopalvelunsa.
Päätöksessään Yhdeksäs Yhdysvaltain Valitustuomioistuin määrää Napsterin sulkemaan pavelustaan kaikki käyttäjät jotka levittävät tekijänoikeuksin suojattua musiikkia. Napster puolestaan kokee päätöksen uhkaavan sen toimintaa ja mahdollisesti aiheuttavan sen sulkemisen.

"Tämä on selkeä voitto meille. Valitusoikeuden päätös osoittaa että aikaisempi kielto ei ollut ainoastaan oikeutettu, vaan myös tarpeellinen" sanoi RIAA:n pääjohtaja Hilary Rosen. "Napsterin on aika rakentaa palvelunsa uudestaan perinteisellä tavalla - lupien kanssa."

Napster oli luonnollisestikin pettynyt oikeuden päätökseen. Lausunnossaan Napsterin johto totesi pyrkivänsä pitämään palvelun toiminnassa kaikkia mahdollisia juridisia ja hallinnollisia kanavia hyväksikäyttäen.

Napster voi jatkaa toimintaansa kunnes alemman oikeuden tuomari Marilyn Hall Patel muotoilee uudelleen Napsterille asettamansa kiellon. Valitustuomioistuin piti aikaisempaa kieltoa liian laajana.

Mikäli Napster ei selviä tästä pälkähästä kääntyy nykyisen Napster-käyttäjäkannan huomio muihin vastaaviin ohjelmiin, kuten Gnutellaan ja EDonkeyhin. Nähtäväksi jää tuleeko suosion kasvu kiihdyttämään näiden ohjelmien kehitystä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto