AfterDawn: IT-alan uutiset

Winamp3 julkaistu!

Kirjoittaja Jari Ketola @ 27.1.2001 10:12

Nullsoft julkisti tänään erittäin varhaisen alpha-version kauanodotetusta Winamp3 -ohjelmastaan. Alpha-versiosta saa kuvan siitä, millainen ohjelma tulee olemaan, mutta se ei todellakaan vastaa lopullista tuotetta. MP3 ja WAV-toiston lisäksi ohjelmassa toimii käytännössä vain soittolistaeditori sekä mediakirjasto. Jos olet kuitenkin meidän Dawnilaisten tavoin odottanut ohjelmaa jo vuosia, on se ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!
Winamp3 on luotu käytännössä tyhjästä eikä sillä nimeä ja ulkonäköä lukuunottamatta ole juurikaan yhteistä aikaisempien versioiden kanssa. Tulevaisuudessa tulemme näkemään monia uusia ominaisuuksia, joista tässä muutamia:
·Plug-init muuttuvat sulautetuiksi komponenteiksi, joista todella tulee osa Winampia. Käytännössä ohjelman käyttöliittymään voi lisätä vaikkapa tiedostojako-komponentin ja CD-poltto -komponentin, jolloin periaatteessa yhdellä napin painalluksella voi etsiä haluamansa musiikkikappaleen verkosta ja polttaa sen samantien CD-levylle.

·Skinit tulevat kokemaan muodonmuutoksen. Vaikka itse ohjelman skini tuleekin säilymään lähes ennallaan, käyttävät muut komponentit skaalattavia tekstuureita, joilla jälki on huomattavasti parempaa kuin nykyisillä bittikarttaskineillä. Lisäksi skinejä voidaan yhdistellä, joten esimerkiksi metallisen skinin ja jäisen skinin yhdistelmästä saisi jäisen metalliskinin.

·Soittolista tulee Nullsoftin sanojen mukaan olemaan maailman edistynein. Sen mediakirjasto rakentaa annetun hakemiston tiedostoista XML-pohjaisen tietokannan, jonka avulla haluttu kappale löytyy helposti ja nopeasti.

Imuroi Winamp3 AfterDawn.com:ista.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto