AfterDawn: IT-alan uutiset

Princetonin ryhma pelkaa oikeustoimia SDMI:n taholta

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 17.1.2001 08:25

Ryhmä tutkijoita Princetonin yliopistosta, joka väitti jo aiemmin onnistuneensa murtamaan SDMI-suojaukset (SDMI on Yhdysvaltain levytuottajien järjestön RIAA:n kehittämä musiikin kopiointisuojausmenetelmä), pelkää nyt mahdollisia oikeustoimia SDMI-liittoutumalta.
SDMI-liittouma järjesti kilpailun viime vuonna, jossa luvattiin muhkeaa rahapalkintoa ryhmille, jotka onnistuvat todistetusti murtamaan kaikki SDMI-suojausmetodiin kuuluvat kopiointisuojaukset. Princetonin ryhmä väittää murtaneensa suojaukset, mutta ei osallistunut itse kilpailuun, koska kilpailun säännöt olsivat kieltäneet ryhmää julkaisemasta tuloksiaan.

Nyt ryhmä on kuitenkin ottanut tulosten julkaisun uuteen harkintaan - ryhmän lakineuvojat ovat kehottaneet ryhmää jättämään haaveet julkaisusta, koska tietojen julkaisu johtaisi todennäköisesti oikeustoimiin SDMI:n puolelta. SDMI voi vedota jutussa USA:n ns. DMCA -lakiin (Digital Millennium Copyright Act), joka tekee laittomaksi tietojen tai ohjelmien levittämisen, joilla voidaan mahdollisesti loukata tekijänoikeuksia.

Samaan lakiin vetoaa myös Yhdysvaltain elokuvatuottajien järjestö, MPAA, omassa jo pitkään jatkuneessa oikeussodassaan DeCSS:ää ja sitä levittäviä sivuja vastaan. DeCSS on ohjelma, jolla voidaan murtaa DVD-elokuvien kopiointisuojaukset.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto