AfterDawn: IT-alan uutiset

EMI ja BMG yhdistymässä?

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 11.11.2000 02:19

Bertelsmann Music Group ja EMI ilmoittivat eilen, että yhtiöt ovat keskusteluasteella mahdollisesta fuusiosta. Tieto tulee hieman sen jälkeen kun EMIn ja mediajätti AOL-TimeWarnerin yhdistymissuunnitelmat kokivat takaiskun EUn viranomaisien taholta, joiden mielestä fuusiosta syntynyt jätti olisi liian hallitseva media-alalla.
Analyytikot eivät kuitenkaan näe BMG:n ja EMIn yhdistymisessä samoja hyötyjä kuin AOL-TimeWarnerin ja EMIn yhdistymisessä. EMIllä ja BMG:llä on molemmilla jo olemassaoleva vahva organisaatio ympäri maailmaa, kun taas EMI olisi täydentänyt Warner Musicin hieman alimitoitettua Euroopan edustusta loistavasti.

Molemmat yhtiöt kuuluvat ns. "ison viiden" porukkaan, ryhmään levy-yhtiöitä, jotka edustavat valtaosaa maailman musiikkimarkkinoiden rahavirroista. Yhtiöt ovat myös ne isot tekijät jotka pyörittävät omalta osaltaan erilaisia etujärjestöjä, mukaanluettuna Yhdysvaltain RIAA ja Suomen Teosto.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto