AfterDawn: IT-alan uutiset

MP3.com ja Universal oikeudessa tänään

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 28.8.2000 23:19

MP3.com ja Universal Music Group (osa Seagram-konsernia) istuivat takaisin leivättömän pöydän ääreen ratkomaan My.MP3.com -palvelusta koituvia rangaistuksia MP3.com:lle.
MP3.com todettiin jo huhtikuussa syyllistyneeksi tekijänoikeusrikkomukseen My.MP3.com-palvelunsa johdosta -- tämän jälkeen MP3.com on päässyt sopimukseen neljän viidestä levy-yhtiöstä. Mutta Seagram ei ole vielä suostunut sovintoon MP3.com:n kanssa, joten tämän päiväinen oikeusistunto käytiin näiden kahden osapuolen välillä.

Oikeudessa ratkotaan nyt sitä, rikkoiko MP3.com tietoisesti tekijänoikeuslainsäädäntöä ja jos rikkoi, niin missä "hengessä" -- jos sen todetaan syyllistyneen "törkeään" tekijänoikeusrikkomukseen, voi korvaussumma nousta hulppeaan 150,000 dollariin per CD-levy. Mutta alimmillaan korvaussumma voi olla niinkin pieni kuin 200 dollaria, jos oikeus toteaa, että MP3.com ei rikkonut tietoisesti tekijänoikeuksia.

Seagram väittää MP3.com:n arkistoineen luvatta noin 5 500 sen tekijänoikeuksien alla olevaa nimikettä, joten kokonaissummien väli mihin korvaukset voivat asettua, on 1.1 miljoonan ja 825 miljoonan dollarin väliltä. MP3.com:n arvioidaan maksaneen sopimuksen tehneille levy-yhtiöille kullekin noin 20 miljoonaa dollaria korvauksia.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto