AfterDawn: IT-alan uutiset

Ensimmäinen "ison nimen" MP3/CD -soitin kauppoihin

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 23.8.2000 00:41

Philipsin kauan odotettu uutuus, eXpanium, pitäisi löytyä ainakin USAsta kauppojen hyllyiltä tällä viikolla. Tuote on ensimmäinen ison laitevalmistajan kannettava CD-soitin, joka tukee myös CD-ROM:lle poltettuja MP3:sia.
Laite korjaa kauan jatkuneen typerän tilanteen kannettavien MP3-laitteiden markkinoilla. Suurin syy MP3:sten räjähdysmäiseen nousuun uutisotsikoihin ja verkkojen tukkeeksi on ehdottomasti niiden pieni koko verrattuna muihin tallennustapoihin. Mutta kun kannettavat MP3-soittimet tarjoavat vain naurettavan 64 megaa tallennustilaa, niin ilo loppuu siihen -- miksi (rumasana)ssä maksaisin 150 dollaria laitteesta, johon mahtuu vähemmän musiikkia kuin yhdelle dollarin maksavalle CD-ROM:lle?

Philipsin laite ei ole innovaatio -- vastaavia tuotteita on jo markkinoilla, mutta ne ovat erilaisten "kiinalaisten nyrkkipajojen" tuotteita, joiden laatu on useissa testeissä osoitettu varsin vaihtelevaksi. Mutta kun iso nimi, kuten Philips, astuu kehiin, on laitteen pakko olla toimintavarma ja kestävä.

Laite on vieläpä hinnoiteltu houkuttelevasti -- todennäköinen jälleenmyyntihinta USAssa on 199 dollaria.

Lisää laitteesta Philpsin sivuilta.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto