AfterDawn: IT-alan uutiset

Napster ja kumppanit kongressin kuultavana

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 12.7.2000 14:24

Iso joukko MP3- ja musiikkimaailman vaikuttajia oli kokoontunut eilen Yhdysvaltain kongressin kuultavaksi. Kokoontuminen liittyi kongressin komitean tulevaan mietintöön, jonka tarkoituksena on selvittää nykyisten tekijänoikeuslakien soveltuvuutta digitaaliseen maailmaan, jossa Napsterin kaltaiset välittäjäpalvelut, jne toimivat.
Muutamia todella mielenkiintoisia lausuntoja tehtiin päivän aikana. Hauskimpana ehkäpä Metallican Lars Ulrichin lausunto, jossa hän sinnikkäästi väitti Napsterin olevan se taho, joka levittää (siis Napster nimenomaan yhtiönä, eivät Napsterin käyttäjät) Metallican musiikkia laittomasti verkossa. Myöhemmin hän myön myönsi kuinka hän ei ole oikein selvillä siitä miten Napster toimii -- mielenkiintoinen kommentti mieheltä, joka on ollut nokkamiehenä ajamassa Metallican oikeustaistelua Napsteria vastaan.

Todella hyvä kooste kokouksesta löytyy dMusic.com:sta.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto