AfterDawn: IT-alan uutiset

MP3-virus iski tänään

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 5.5.2000 02:58

Ns. ILOVEYOU -virus iski tänään ympäri maailmaa salaman lailla kaataen monia sähköpostijärjestelmiä tunneiksi. Virus levisi sähköposteina, joiden otsikkona oli "I Love You" ja liitetiedostona "LOVE-LETTER-FOR-YOU.TXT.vbs"-niminen tiedosto.
Liitteen avattua virus tutki käyttäjän kovalevyt ja löytäessään .mp3 tai .jpg tiedostoja, se tuhosi alkuperäiset kopiot ja teki samannimisiä tiedostoja tilalle, mutta .vbs -päätteellä varustettuja. Nämä kopiot eivät siis tietenkään olleet enää .mp3:sia tai .jpeg:ejä.

Tietoturva-asiantuntijoiden mukaan tämä oli ensimmäinen tunnettu laajalle levinnyt MP3:siin kohdistunut virus.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto