AfterDawn: IT-alan uutiset

Matrix rikkoo ennätyksiä

Kirjoittaja Jari Ketola @ 30.9.1999 21:11

"The Matrix" DVD:n kauppa käy. Elokuvaa on myyty yksistään DVD formaatissa jo 1.5 miljoonaa kappaletta, mikä tekee "The Matrixista" formaatin kaikkien aikojen menestyneimmän nimikkeen. DVD julkaisu on tuottanut Warnerille jo 23.4 miljoonaa dollaria.
21. syyskuuta julkaistu "The Matrix" rikkoi myös toisen ennätyksen, kun levyä myytiin ensimmäisen viikon aikana noin 780'000 kappaletta, mikä oli peräti 52 prosenttia koko viikon myynnistä. VideoScanin mukaan levyä myytiin kolme kertaa enemmän, kuin mitään muuta levyä ensimmäisen viikon aikana.

"DVD ei ole vain mullistanut kotiviihdettä, vaan se on myös muuttanut markkinamenestyksen kynnystä", kommentoi Warren Lieberfarb, Warner Home Videon toimitusjohtaja. "'The Matirx' on loistava esimerkki DVD:n markkinapotentiaalista"

DVD:n julkistamisesta elokuussa 1997 ehti kulua vain kaksi vuotta, ennenkuin yksittäistä nimikettä myytiin yli miljoona kappaletta. CD-levyilä vastaava aika oli neljä vuotta ja VHS:llä peräti yksitoista vuotta.

Julkistuksensa jälkeen DVD-soittimia on myyty 13 kertaa enemmän, kuin VHS-nauhureita, ja neljä kertaa enemmän, kuin CD-soittimia. Yhdysvalloissa on myyty yli 60 miljoonaa levyä ja lähes 2.6 miljoonaa soitinta. Nimikkeitä on tarjolla kaikilta suurimmilta studioilta jo yli 4,000 - sekä vähittäismyyntiin, vuokralle, että on-line verkkokauppoihin.

Jäämme innolla odottamaan, milloin vastaava DVD-kuume iskee Eurooppaan!

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto