AfterDawn logo

Sony vahvisti: PS5 tuo parannuksia PS4:n PSVR-peleille

Matti Robinson Matti Robinson

Uusi pelikonsolisukupolvi on tällä ja kilpailu pelaajien euroista on kovaa. Uusi Xbox Series X saapui juuri myyntiin Suomessa ja pian myös PlayStation 5 on saatavilla kaupoista.

Uusien pelien lisäksi konsolit kilpailevat myös edellisen sukupolven pelien tuella. Molemmilla konsoleilla valtaosa edellisen sukupolven peleistä toimii, mutta Sony on vahvistanut nyt, että tavallisten PS4-pelien ohella PSVR-pelit saattavat toimia PS5:llä jopa huomattavasti paremmin.

Sonyn mukaan PSVR-peleillä niin resoluutio kuin virkistystaajuus voivat olla parempia, jos kehittäjä on uusinut peliä PS5:lle. Valitettavasti monet kehittäjät eivät välttämättä rukkaa vanhoja pelejään, joten tämä ei aina tule kyseeseen.

Yhtiö kuitenkin kertoo, että mikäli dynaaminen resoluutio ja virkistystaajuus on käytössä jo alkuperäisessä teoksessa, niin kehittäjän ei tarvi edes uusia peliään ja parannuksia saadaan aikaiseksi PS5-raudalla.

Yksi PSVR-peleistä jossa parannuksia tulee niin resoluutioon, virkistystaajuuteen kuin tekstuurien laatuunkin on Sonyn oma Blood & Truth.


Sony ei ole kertonut toistaiseksi aikeista uusia VR-kokemusta PS5:llä, mutta se tapahtuu melko varmasti jossain vaiheessa PS5:n elinkaarta. Tässä vaiheessa on kuitenkin hyvä tietää, että liittämällä PSVR:n uuteen konsoliin, voi peleistä saada enemmän irti.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT