AfterDawn logo

Vuoto: Googlen seuraava mediatoistin käyttää Android TV -ohjelmistoa ja kaukosäädintä

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Google valmistelee seuraavien tuotteiden julkaisua, joiden joukkoon lukeutuvat Pixel 4a -puhelin sekä Chromecastin jatkaja. Näistä jälkimmäinen on nyt päätynyt isomman vuodon kohteeksi xda-developers.com -sivustolle.

XDA Developers -sivustoa on jakanut "Sabrina" -koodinimellä kulkevasta laitteesta kuvia sekä muita tietoja. Kyseessä on edelleen Chromecastin tapainen lisälaite, joka kiinnitetään televisioon. Tämä uusi lisälaite kuitenkin pohjautuu Android TV -ohjelmistoon, joten laite itsessään osaisi näyttää videosisältöä suosituimmista lähteistä. Lisäksi Googlen uuden medialaitteen mukaan on tulossa oma kaukosäädin.

Chromecastilla puolestaan toistetaan mediaa puhelimen tai tietokoneen ruudulta televisioon. Aikaisempien huhujen mukaan tuleva laite sisältäisi kuitenkin myös Google Cast -ominaisuudet, eli sitä pystyisi käyttämään myös Chromecastin tapaan.


Myös xda-developers.com -sivuston löytöjen perusteella Google tuo Stadia -pelipalvelun tuen Android TV:lle, joten tämä on mahdollisesti ensimmäinen laite tuen kanssa. Laitteen sisuksissa on Amlogic S905X2 -piiri, jonka parina on 2 gigatavua keskusmuistia. Laiteella pystyy muun muassa striimata 4K 60 fps sisältöä.

Uusi laite on muotoilultaan pitkulainen, kun Chromecast on enemmän pyöreä. Laite on tulossa saataville mustana, valkoisena sekä vaaleanpunaisena.

Vuodettujen kuvien perusteella kaukosäätimeen on luvassa perinteisten median hallintaan tarkoitettujen painikkeiden lisäksi ainakin Google Assistant -painike mikrofonin lisäksi. Kaukosäädin saattaa sisältää myös oman painikkeen esimerkiksi Netflixille ja YouTubelle.

Lisäksi vuodetut kuvat paljastavat Android TV:n ulkonäköä. Keskellä esimerkiksi pyörii automaattinen rulla ehdotetuista Netflixin tai HBO:n elokuvista. Android TV -laite osaa myös näyttää ilmoituksia Google Nest -laitteista, kuten Nest video-ovikelloista.

Hinnan kerrotaan olevan alle 80 dollaria, joka hyvin lähellä Chromecast Ultran hintaa. Laitteen tarkkaa julkaisun ajankohtaa ei vielä tiedetä, mutta se saattaa tapahtua kesän aikana.

Googlen tuleva laite käyttää kaukosäädintä
Android TV googlen medialaitteessa

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT