AfterDawn logo

Tältä näyttävät seuraavan sukupolven huippupelit – Unreal Engine 5 julkaistu!

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Epic Gamesin toimitusjohtaja Tim Sweeney lupaa pelikehityksen ottavan tänä ja ensi vuonna kvanttihypyn eteenpäin uusien konsoleiden ansiosta. Tehokkaamman raudan avulla myös Epic Games on voinut kehittää omaa Unreal Engine -pelimoottoriaan monimutkaisemmaksi. Uudella UE5-pelimoottorin demovideolla esitellään millaisiin grafiikoihin päästään tällä hetkellä UE5-pelimoottorilla ja PlayStation 5:n kehitysversiolla.

Peliyhtiön mukaan sen julkaisemalla demovideolla esitellään sellaista graafista jälkeä, johon pelikehittäjillä on mahdollisuus päästä kun he ottavat kaiken irti UE5:stä ja uuden sukupolven pelikonsoleiden raudasta. Epic Gamesin teknologiajohtaja Kim Librerin mukaan videolla nähtäviin grafiikoihin päästään todellisissa pelitilanteissa eikä vain hyperoptimoiduissa demovideoissa.

Eurogamerin haastattelussa selvisi, että demovideo toistuu pääosin 1440p:n tarkkuudella ja ilmeisesti myös melko alhaisella kuvataajuudella. UE5-pelimoottori julkistaan vuonna 2021 ja se on yhteensopiva nykyisten ja tulevien pelikonsoleiden kanssa, PC- ja Mac-ympäristön kanssa sekä iOS- ja Android-laitteiden kanssa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT