AfterDawn logo

Koronaeristyksen seuraus: IRC-Gallerian käyttäjämäärät ovat yli 40% kasvussa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Maailmalla jylläävä koronavirus on vaikuttanut monien ihmisten elämään sekä yritysten toimintaan ja tuloihin. Lisääntyneiden etätöiden takia osa on kuitenkin hyötynyt koronaviruksesta, sillä esimerkiksi Microsoftin Teams-tiimityöskentelypalvelu on nähnyt kasvua peräti 40 prosentin edestä ja Microsoftin Azure-verkkopalveluiden käyttömäärät ovat kasvaneet peräti 775 prosenttia.

Yksi suuri hyötyjä on 20-vuotias sosiaalisen median palvelu IRC-Galleria. Tämän somepalvelun uudet kaveripyynnöt ovat selkeästi lisääntyneet parin viime viikon aikana ja käyttäjämäärät ovat yli 40% jatkuvassa kasvussa. Myös viestien lähettämisen määrä on kasvanut viikkotasolla jo 60% verrattuna aikaa ennen koronaa.


"Käyttäjämme kertovat, että he ovat saaneet lukuisia kaveripyyntöjä ja kommentointi on kasvanut, eli ihmisillä on selvä tarve yhteisöllisyyteen myös etänä!", kertoo Jari Jaanto.

IRC-Galleria on vuonna 2000 perustettu sosiaalisen median palvelu, jota käyttää tällä hetkellä 100 000 käyttäjää kuussa. Parhaimmillaan IRC-Galleriaa käytti noin 85% Suomen 15-24-vuotiaista. IRC-Galleriassa vierailee tällä hetkellä 100 000 kuukausikävijää (Tammikuu 2020).

Lue myös:

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT