AfterDawn logo

Google taistelee koronaa vastaan – Määrää työntekijät etätöihin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Google antoi viime viikolla pohjoisamerikkalaisten työntekijöiden tehdä töitä kotoa käsin koronavirusepidemian takia. Google on nyt täydentänyt ohjeistustaan, jossa työntekijöitä kehotetaan tarttumaan mahdollisuuteen ja tekemään etätöitä ainakin huhtikuun 10. päivään saakka.

Kuukauden kestävän etätyörupeamaan voi ryhtyä kuka vain, mutta sen ulkopuolelle jäävät kuitenkin henkilöt, joiden läsnäolo töissä on liiketoimintojen kannalta kriittistä. Liikkumisen ja sosiaalisen kanssakäymisen vähenemisen kautta Google toivoo koronaviruksen aiheuttaman tilanteen helpottuvan. Google toivoo myös muiden yhtiöiden lähtevän mukaan "sosiaaliseen etäännyttämiseen", sillä se on yksi tehokkaimmista tavoista estää viruksen leviäminen.

Tuntityöläisten osalta Google lupaa korvata koronavirukseen liittyvät ansiomenetykset täysimääräisinä. Mikäli työntekijä saa koronaviruksen oireita tai hänet määrätään karanteeniin, saa hän pitää palkallisen sairasloman. Apple ohjeisti aiemmin, että työntekijät voivat pitää rajattomasti sairaslomaa mikäli he saavat koronaviruksen oireita.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT