AfterDawn logo

PlayStation 5:n ikävämpi puoli – Jokainen myyty konsoli voi tuottaa tappiota

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Kuun alussa Sony paljasti seuraavansa kilpailun kehittymistä PlayStation 5:n kuluttajahinnan päättämisen suhteen, joten Microsoftin voisi sanoa päättävän seuraavan konsolisukupolven hintatason.

Kuulostaisi siltä, että Sony on ylilyöntiasemassa, mutta tällainen päätelmä on liian pitkälle vedetty johtopäätös. Sonylle harmaita hiuksia aiheuttaa nimittäin komponenttien kohonnut hintataso, minkä hillitsemiseen pelijätti yrittää keksiä nokkelia ratkaisuita. Bloombergin tietojen mukaan PS5-prototyypin valmistuskustannukset liikkuvat 450 dollarin tietämillä.

Mikäli Sony myy uutta konsoliaan PS4:n hintatasolla, niin se tarkoittaisi tappiollista liiketoiminta alusta saakka. PlayStation 4:n kohdalla Sony teki voittoa jokaista myytyä konsolia kohden, mutta historiaa ei tarvitse kelata kuin PS3:n aikakauteen, kun tappiohinnoittelu oli arkitodellisuutta. Valmistuskustannusten lisäksi konsoliin liittyy huomattavia markkinointikuluja.


PlayStation 5:n kulurakennetta rasittanee konsoliin luvattu SSD-tallennusmuisti sekä muu uutuutta kiiltävä teknologia säteenjäljityksestä alkaen. Paljoa alle 399 dollarilla PlayStation 5:ttä tuskin myydään.

1 KOMMENTTI

eddison841/1

No näinhän se on mennyt melkein aina sukupolven alussa. PS3 myi 150 taalan tappiolla alkuun.
Rauta halpenee kuitenkin nopeasti ja tappio pienenee samalla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT