AfterDawn logo

Näin päivität Windows 10:een täysin ilmaiseksi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Microsoftin tarjoama tuki Windows 7:lle päättyy tammikuussa 2020, joten jos tietokoneessasi käytetään vielä pian vanhenevaa käyttöjärjestelmää, nyt olisi korkea aika päivittää tietokone Windows 10:een.

Joku ehkä muistaa vielä ne ajat, jolloin Microsoft tarjosi Windows 7:n ja Windows 8.1:n käyttäjille päivitystä Windows 10:een täysin ilmaiseksi. Tällä hetkellä Windows 10 Home -käyttöjärjestelmälisenssiä myydään noin 110 eurolla. Joululahjarahojaan ei kuitenkaan välttämättä tarvitse upottaa uuteen Windows 10:een, sillä käyttöjärjestelmään päivittäminen voi onnistua myös ilmaiseksi.

Käyttäjäkokemukset kertovat, että Microsoft sallii edelleen Windows 10 -järjestelmien aktivoinnin Windows 7:n tuoteavaimilla. Sinun tulee vain ladata Windows 10:n ISO-levykuvatiedosto ja muodostaa sen avulla asennusmedia (esimerkiksi USB-muistitikulle). Voit myös halutessasi asentaa Windows 10:n tuplaklikkaamalla ISO-tiedostoa. Tämän jälkeen järjestelmä käynnistetään tältä asennusmedialta ja viedään Windows 10:n asennusloppuun. Asennuksen jälkeen Windows 10:n tulee aktivoida.


Vuoden 2016 kesällä päättyi Microsoftin tarjoama ilmainen GWX-päivitystyökalun jakelu, mutta muut päivitysmenetelmät näyttäisivät toimivan edelleen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT