AfterDawn logo

Xbox-fanit voivat huokaista – Seuraava Xbox tulee olemaan hinnaltaan ja suorituskyvyltään houkutteleva

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Microsoftin pelikonsoliliiketoimintaa luotsaava Phil Spencer lupaa Xboxin faneille, ettei kehitteillä oleva Project Scarlett -konsoli tule olemaan pettymys hinnan eikä suorituskyvyn suhteen. Konsolisota on jälleen kovenemassa kun Sony ja Microsoft valmistautuvat uuden sukupolven konsoleiden julkaisuun.

Xbox Onen julkaisu ei mennyt Spencerin mukaan ihan nappiin, sillä konsoli oli kalliimpi kuin PlayStation 4. Lisäksi se ei pärjännyt suorituskyvyssä Sonyn uutuuskonsolille. Näistä opeista viisastuneena, Microsoft ei aio tehdä enää samoja virheitä seuraavan konsolisukupolven kohdalla. Spencer siis käytännössä lupaa, että yhtiön Scarlett-konsoli pärjää suorituskyvyssä PlayStation 5:lle ja tulee oleman myös hinnaltaan houkutteleva.

Microsoftin pelikonsoli tulee tukemaan 8K-resoluutiota, 120 FPS:n ruudunpäivitysnopeutta ja säteenjäljitystä (ray-tracing) sekä muuttuvaa virkistystaajuutta. Konsolissa käytetään nopeaa SSD-muistia sekä konsoleille räätälöytyä Zen 2 -sukupolven prosessoria. Grafiikkaohjain perustuu AMD:n uuteen RDNA-arkkitehtuuriin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT