AfterDawn logo

Uusi suoratoistopalvelu tulossa täysin puskista – Siitä on tulossa Spotifyta edullisempi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Musiikin suoratoistomarkkinoille voidaan saada uutta verta hyvinkin pian, sillä Financial Timesin mukaan huippusuositun TikTok-sovelluksen taustalla häärivä kiinalaisyhtiö ByteDance käy neuvotteluita levy-yhtiöiden kanssa maailmanlaajuisten lisenssien hankkimiseksi. Tähtäimenä on oman suoratoistopalvelun lanseeraaminen.

Financial Timesin mukaan ByteDance haluaisi julkaista suoratoistopalvelunsa jo ensi kuussa, mutta alkuvaiheessa sen tähtäimessä ovat kehittyvät taloudet. Ensimmäisessä vaiheessa palvelu tuotaisiin Brasiliaan ja Intiaan. Mikäli tulokset ovat hyviä, niin tämän jälkeen ByteDance olisi valmis laajenemaan Yhdysvaltoihin. On ehkä sanomattakin selvää, että suoratoistopalvelun lanseerauksessa tultaisiin hyödyntämään TikTokin keräämää massiivista käyttäjäkuntaa.

TikTokilla on Yhdysvalloissa yli 80 miljoonaa käyttäjää, minkä voimin ByteDance voi saada musiikkipalvelulleen huomattavan markkinaosuuden nopealla aikataululla. Maailmanlaajuisesti TikTokin sovellusta on ladattu yli miljardi kertaa.


ByteDancen tavoitteena on, että suoratoistopalvelu olisi edullisempi kuin alalla jo vakiintunut 9,99 dollaria.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT