AfterDawn logo

Tokion olympialaisissa uutta ihmeteltävää – Toyota tuo kaupunkiin robottitaksit

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Ensi vuonna Tokiossa järjestettävissä olympialaisissa on muutakin koettavaa kuin urheilusuoritukset. Toyota aikoo nimittäin tuoda kaupunkiin joukon itsestään ajavia autoja, joita niin turistit kuin paikalliset voivat käyttää takseina.

Toyotan mukaan taksit tulevat olemaan autonomian suhteen erittäin korkealla tasolla. Yhtiö lupaa suoritustason olevan tasolle SAE Level 4 eli ajoneuvot pystyvät kulkemaan täysin ilman kuljettajaa tietyissä paikoissa ja tietyissä sääolosuhteissa. Vaikka autot luokituksen mukaan voisivat kulkea ilman kuljettajaa Tokiossa, niin yhtiö tuskin ottaa maineriskiä siitä, että jokin menee pieleen. Lisäksi Japanin laki ei mahdollista täysin kuskitonta ajamista. Näin ollen takseissa on varmuuden vuoksi kuljettajat.

Taksit kuljettavat ihmisiä tarkoin määritellyllä alueella heinä-syyskuun ajan. Kyyditettävät myös valitaan ennakkorekisteröitymisen kautta, joten takseihin ei pääse kävelemällä vain tolpalle odottamaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT