AfterDawn logo

SpaceX:n nettisatelliitit toimivat – Elon Musk lähetti twiitin avaruuden kautta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Viimeisen kymmenen vuoden aikana teknologiayhtiö toisensa jälkeen on yrittänyt keksiä ratkaisua, jolla ne saisivat maantieteellisesti hankalilla alueilla asuvat ihmiset yhdistettyä Internetiin, mutta samalla ne ovat halunneet itselleen enemmän valtaa dataliikenteen välittämisessä.

Näihin yhtiöihin on kuulunut myös Elon Muskin avaruuslentoihin erikoistunut SpaceX, joka on parin vuoden ajan rakentanut Maan kiertoradalle Starlink-nimistä satelliittikonstellaatiota. Satelliittien kautta SpaceX voi tarjota yrityksille ja kuluttajille verkkoyhteyden ilman kaapelivetoja. Konstellaatio on edistynyt nyt ainakin sen verran, että sen avulla voidaan välittää dataa.

Todisteeksi Starlinkin toimintakunnosta, Elon Musk lähetti satelliittinettiä hyödyntäen Twitter-viestin.

SpaceX:llä on tällä hetkellä lupa lähettää 12 000 satelliittia kiertoradalle. Yhtiö on nyt lähettänyt viranomaisille uuden hakemuksen, joka läpi mennessään mahdollistaisi yli 30 000 lisäsatelliitin lähettämisen. Konstellaation kasvattamisessa on vielä työnsarkaa, sillä SpaceX lähetti ensimmäiset 60 satelliittia avaruuteen keväällä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT