AfterDawn logo

Red Dead Redemption 2 - Suositeltu tietokoneen kokoonpano

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Syksyn yksi odotetuimmista pelijulkaisuista on aivan pian tulossa, kun Red Dead Redemption 2 julkaistaan 5. marraskuuta. Pelin ennakkotilauksia otetaan vastaan 22.10. saakka Rockstar Gamesin sivujen kautta.

Mutta millaisen tehomyllyn kyseinen peli vaatii alleen, jotta se pyörisi sulavasti? Pelin kehittäjä Rockstar Games on julkaissut listan siitä, millaiset speksit PC:ssä pitää olla, jotta peli pyörisi sulavasti.

Ja speksejä lukiessa voi huokaista helpotuksesta, suositeltavat vaatimukset nimittäin vastaavat lähes yksi yhteen hiljattain julkaistua Näin kokoat halvan pelitietokoneen -opastamme.

Ainoastaan muutama asia poikkea oppaastamme:

Suosittelemme oppaassamme halvan pelitietokoneen näytönohjaimeksi joko Radeon RX 570 tai Radeon RX 580-näytönohjainta, mutta Rockstarin suosittelemassa konepaketissa riittävät jo astetta halvemmat näytönohjaimet, esimerkkinä mainittuna Radeon RX 480. Emme koe kuitenkaan, että RX 570 kehnompaa kannattaa nykyiin pelitietokoneeseen hankkia, edes budjettimalliin, joten emme muuta suosituksiamme tältä osalta.


Prosessorisuositus on myös astetta vähäväkisempi kuin halpiskoneeseen suosittelemamme prosessori. AMD Ryzen 5 1500X on Rockstarin minimisuositus, kun taas halpiskoneeseemme olimme paketoineet Ryzen 5 2600 -prosessorin, joka on selkeästi nopeampi kaikissa mittauksissa.

Ainoa pakettiin tehtävä muutos koskee käyttömuistia (=RAM). Rockstar suosittelee pelille 12 gigatavun käyttömuistin määrää, kun halpiskoneessamme sitä on 8 gigatavun verran. Muutos ei nosta valtavasti koneen hintaa, vaan se pysyttelee näistä muutoksista huolimatta noin 600 euron pinnassa, huolimatta pienistä hinnan korotuksista komponentteissa viime aikoina.

Suosittelemme tutustumaan ehdotuksiimme halvan pelitietokoneen osista ja kokoamisesta täällä:

Opas: Näistä osista kokoat halvan ja hyvän pelitietokoneen

Mutta alla kuitenkin nopeasti koottu lista suosituksista, hintalinkkeineen, räätälöitynä nimenomaan RDR2 silmällä pitäen:

  • Prosessori: AMD Ryzen 5 2600, 138 euroa (Rockstarin suositus: vähintään Intel i7-4770K tai AMD Ryzen 5 1500X)
  • Emolevy: ASRock B450 Pro4, 88 euroa
  • Näytönohjain: Sapphire Radeon RX 570 Pulse Mini, 157 euroa
  • SSD: Kingston SSDNow A400 480GB, 52 euroa (RDR2 vie 150 gigatavua tilaa)
  • Virtalähde: Seasonic M12-II 620W, 71 euroa
  • Kotelo: Aerocool V2X, 32 euroa
  • Muistit: Corsair Value Select DDR4 2400MHz 16GB, 65 euroa (suositus: vähintään 12GB)


  Hinta yhteensä: 603 euroa

  Jos konepaketin päivitys on ajankohtaista, kannattaa lueskella oppaastamme tarkemmin perustelut kullekin osalle ja sen valinnalle. Ja kun olet konepakettia kasaamassa, kysy vielä täsmennyksiä ja apua keskustelualueiltamme, jossa asiantuntevat käyttäjämme auttavat sinut oikeisiin valintoihin.

  Ja heille, ketkä ihmettelevät pelin aiheuttamaa hypeä, alla Rockstarin virallinen video pelistä:

  Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT