AfterDawn logo

Volvon täyssähköinen XC40 esitellään pian – Sisältää Android-käyttöjärjestelmän

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Volvon ensimmäisen täyssähköisen XC40-katumaasturin ensiesittely koittaa aivan pian, mutta ruotsalaisyhtiö on jo paljastanut joitain tietoja siitä. Auton infotainment-järjestelmän ohjelmisto esimerkiksi perustuu Android Automotiveen. Aiemmin Androidin on saanut vain infotainment-järjestelmässä näkyvänä uutena käyttöliittymänä.

Natiivi Android Automotive -ohjelmisto tarkoittaa samalla sitä, että Googlen omat verkkopalvelut löytyvät autosta esiasennettuina. Esimerkiksi Google Maps- ja Google Assistant -palvelut löytyvät suoraan pakasta vedetystä autosta. Luonnollisesti ohjelmisto sisältää myös Google Play -sovelluskaupan, joten voit myöhemmin asentaa autoosi lisää uusia sovelluksia.

Volvo on tehnyt yhteistyötä Volvon kanssa jo muutaman vuoden ajan. Viime vuoden Google I/O:ssakin paljastettiin Android Automotiven prototyyppiä tavallisessa polttomoottoripohjaisessa Volvo XC40:ssä. Volvo käyttää Androidia myös Polestar-brändätyissä sähköautoissa. Volvo XC40 tulee kuitenkin olemaan Polestar-autoja edullisempi ja laajemmin markkinoitu, joten markkinareaktiotkin tulevat olemaan Androidin kannalta suuremmat.

2 KOMMENTTIA

user_org (vahvistamaton)1/2

Lainaus:

Natiivi Android Automotive -ohjelmisto tarkoittaa samalla sitä, että Googlen omat verkkopalvelut löytyvät autosta esiasennettuina


Luulisi olavan valinnaisia/poisotettavia ja oletuskin markkina-alueesta riippuvainen, varsinkin kun huomio kiinalais taustan.

Lainaus:

Volvo on tehnyt yhteistyötä Volvon kanssa jo muutaman vuoden ajan.


Eri Volvojen välistä yhteistyötä, vai Googlen ja Volvo (henkilöauto) yhteistyötä.

WinLix2/2

Toivottavasti Volvo ylläpitää Androidia riittävän kauan ettei tule tietoturvaongelmia. Auton käyttöikä kun ei ole 3-vuotta kuten yleensä kännyköillä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT