AfterDawn logo

Microsoft esitteli tulevaisuuden taittuvan tabletin: Tällainen on Surface Neo

Matti Robinson Matti Robinson

Microsoftin tämänpäiväisen julkistustilaisuuden anti oli suurimman osan ajasta erittäin odotettua. Lopulta yhtiö onnistui kuitenkin yllättämään monet. Suurin yllätys oli älypuhelinmarkkinoille palaaminen ensi vuonna uudella Surface Duo -puhelimella, mutta yhtiö esitteli myös sisarlaitteen Duo:lle.

Surface Neo on ulkoisesti totisesti kuin suurempi versio Surface Neo:sta. Kyseessä on kahdella näytöllä varustettu tabletti, joka tarjoaa kuitenkin Windows-käyttöjärjestelmän Duo:n Androidin sijaan.

Neo on vain 5,6 millimetriä paksu avattuna ja sisältää yhtiön mukaan ohuimmat LCD-näytöt maailmassa. Näyttöjen välisssä on 360 asteen sarana, joka mahdollistaa puhelimen avaamis/sulkemis molempiin suuntiin.

Avattuna näyttöpinta-alaa on yhteensä 13.1 tuuman verran ja koostuu kahdesta noin 9 tuuman näytöstä. Välissä on 8,9 millimetrin sauma, joten kyse ei ole taittuvasta näytöstä. Yhtiön mukaan käyttöjärjestelmä on Windows 10:stä muokattu Windows 10 X -versio, joka on suunniteltu erityisesti kaksinäyttöisille laitteille.


Windows 10 X pyörittää edelleen kaikkia tuttuja Windows-sovelluksia, mutta sen käyttöliittymä on hieman paremmin soveltuva kaksinäyttöisille (mobiili)laitteille.

Yhtiö julkaisee myös langattoman näppäimistön, jota voi käyttää täysin erillään tai osaksi näytön päällä.

Suoritin on Intelin Lakefield-koodinimellä tunnettu mobiilipiiri.

Juuri muuta tässä vaiheessa laitteesta ei valitettavasti paljastettu, sillä julkaisuun on vielä kovasti aikaa. Duo:n tavoin Surface Neo julkaistaan vasta ensi vuoden joulusensongin aikana.TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT