AfterDawn logo

PlayStation 5 on ilmastoteko – Kuluttaa energiaa vain minimaalisesti lepotilassa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Kullakin yrityksellä on omat tapansa ehkäistä ilmastonmuutosta, esimerkiksi Sony kehuu ensi vuonna esiteltävän PlayStation 5 -pelikonsolin olevan todellinen ilmastoteko, sillä konsoli kuluttaa minimaalisen määrän energiaa ollessaan lepotilassa.

Sonyn arvion mukaan PlayStation 5:n tehonkulutus lepotilassa voi tippua jopa 0,5 wattiin, kun PlayStation 4:ssä lepotilan tehonkulutus on noin 8,5 wattia. Sonyn laskelmien mukaan jos miljoona ihmistä sammuttaa PlayStation 5:n tälle alemmalle tehonkulutustilalle, säästetään jopa 1000 yhdysvaltalaiskodin energiankulutusta vastaava määrä energiaa.

Pelatessa PlayStation 4 kuluttaa noin 137 wattia ja videoita katsellessa tehonkuluus on 89 wattia. Nykyisen sukupolven konsoleita Sony on myynyt jo yli 100 miljoonaa kappaletta, joten tätä kautta on mahdollista saavuttaa isoja vaikutuksia energiankulutukseen.

2 KOMMENTTIA

Matolaatikko (vahvistamaton)1/2

Minulla konsolit vie 0 Wattia lepotilassa, kun johto on pois seinästä.

extralow2/2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Matolaatikko:

Minulla konsolit vie 0 Wattia lepotilassa, kun johto on pois seinästä.

Kyseessä ei ole lepotila, vaan kytketty verkosta irti.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT