AfterDawn logo

Alkuperäiselle Chromecastille ei enää isoja päivityksiä

AfterDawn AfterDawn

Googlen ensimmäinen Chromecast laite julkaistiin jo yli kuusi vuotta sitten. Se suunniteltiin kilpailemaan erityisesti Apple TV:n ja Rokun kaltaisia mediasoittimia vastaan, ja saikin heti hyvän vastaanoton.

Full HD -tarkkuuteen pystyviä Chromecast-laitteita on julkaistu sittemmin jo kolmessa eri sukupolvessa ja tämän lisäksi tarjolle on tuotu UHD-resoluutioon kykenevä Chromecast Ultra.

Ilmeisesti nyt aika on ollut kypsä, jotta Google on voinut lopettaa alkuperäisen Chromecastin päivittämisen.

9to5Googlen mukaan ensimmäisen sukupolven Chromecastin ohjelmisto on nyt versiossa 1.36.157768, vaikka tarjolla olisi uudempiakin versioita. Uudemmissa versioissa mennään jo versiossa 1.40.156414.

Versionumeron perusteella voidaan päätellä, että vanhin Chromecasteistä käyttää siis Googlen selaimen jo melkoisen vanhentunutta Chrome 70 -versiota, kun uudemmat Chromecast-soittimet puolestaan versiota 74.


Sekään ei ole vielä uusin versio, vaan esimerkiksi työpöytäkäytössä on tällä hetkellä Chrome 76.

Niinpä vaikuttaa siltä, ettei alkuperäistä Chromecastiä päivitetä tätä Chrome-versiota uudempaan. Tämä ei tosin tarkoita sitä, etteikö Google vielä julkaisi esimerkiksi bugikorjauksia, jos sellaisiin on tarvetta.

Itseasiassa 9to5Googlelle yhtiö vahvistikin, että korjauksia ja tietoturvapäivityksiä julkaistaan edelleen mikäli tarvetta.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT