AfterDawn logo

Apple sai Trumpin pohtimaan tulleja tarkemmin – Vahingoittavat Applen kilpailukykyä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump näyttää ymmärtäneen, että yhdysvaltalaiset yhtiöt ovat hyvin riippuvaisia kiinalaisesta tuotannosta ja käynnissä oleva kauppasota vahingoittaa niiden kilpailukykyä kansainvälisesti.

Applen toimitusjohtaja Tim Cookin kanssa lounastaneen Donald Trumpin mukaan hän ymmärtää nyt paremmin, että tullimaksujen korotukset vahingoittavat yhdysvaltalaisi yhtiöitä ja parantaa esimerkiksi Samsungin kilpailuasetelmia. Trump ilmoitti kesällä laajentavansa syyskuussa Kiina-tulleja lukuisiin uusiin tuoteryhmiin, mutta sittemmin on lykännyt elektronisten tuotteiden tullimaksujen korotuksia joulukuulle.

Applen tärkeimmät tuoteryhmät saivat lykkäyksen ansiosta hengähdysaikaa, mutta esimerkiksi Apple Watchia ja AirPodseja tullit koskettavat jo syyskuun ensimmäisestä päivästä alkaen. Apple valmistaa suurimman osan Yhdysvalloissa myytävistä tuotteistaan Kiinassa, mutta esimerkiksi Samsungilla tuotantoketju on monipuolisempi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT