AfterDawn logo

Nettipokerin pelaajille varoitus – Facebook kehitti tekoälyrobotin, joka voittaa ammattilaisetkin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Tekoäly on jo päihittänyt ihmisen shakissa ja kiinalaisessa Go-pelissä, mutta nyt kone on vienyt voiton myös Texas Hold 'em -pokerissa. Ihmisen korttipelissä voittaneen tekoälyn kehitti Facebook yhdessä Carnegie Mellon Universityn kanssa. Botti on voittanut ihmisen aiemminkin, mutta silloin on ollut kyse kaksinpeleistä. Tällä kerta osallistujia oli selvästi enemmän.

Tekoälylle opetettiin peliä 12 päivää, minkä aikana se pelasi yhteensä 10 000 kättä. Opetusvaiheessa tekoäly pelasi itseään vastaan, mikä osoittautui hyvin tehokkaaksi tavaksi treenata peliä. Pilvipalvelussa tehty treenaus maksoi kaikkiaan vain 150 dollaria, joten botti maksoi pelaamisen myötä itsensä nopeasti takaisin.

Kun pelin kikat oli opittu, Pluribus-niminen botti asetettiin pelaamaan 12 ammattilaista vastaan. Peliasetelmia oli kahdenlaisia: yhdessä tekoäly pelasi kerralla viittä ammattilaista vastaan ja toisessa yhtä ammattilaista vastaan oli viisi eri versiota botista. Pluribus tienasi keskimäärin viisi dollaria per käsi ja tunnissa sen voitot nousivat tuhanteen dollariin.


Pluribuksen pokeriosaamisesta julkaistiin tutkimus Science-lehdessä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT