AfterDawn logo

Philipsin Hue-lamput eivät kaipaa enää hubia – Toimivat suoraan älypuhelimen kanssa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
6 kommenttia

Modernin älykodin vakiovarustukseen kuuluvat Philips Hue -lamput ovat uuden päivityksen myötä saaneet Bluetooth-tuen. Lisäyksen myötä uusien lamppujen ohjaamiseen ei tarvita enää lainkaan erillistä hubia, vaan lamppuja voidaan ohjata suoraan puhelimesta.

Bluetoothin lisäys suoraan lamppuihin tekee lamppujen ostamisesta helpompaa, sillä niiden lisäksi ei tarvitse hankkia lisää hintaa tuovaa ohjausyksikköä. Vanhemmat laitteet käyttivät etäohjaukseen Zigbee-standardia, joka mahdollisti pidemmän kantomatkan kuin mihin Bluetooth kykenee. Uusissa lampuissa on myös Zigbee-yhteensopivuus, joten halutessaan etäohjauksen ulottuvuutta voi sitä kautta pidentää.

Hue-lamppujen hinnat ovat pysyneet suunnilleen samana, joten Bluetooth-piirin lisäämistä ei näy kaupan kassalla. Uuden eri värejä toistavan Hue-lampun yksikköhinta on noin 50 euroa.

6 KOMMENTTIA

DeNiWar1/6

Jos tämä tarkoittaa sitä että ohjaus ei tarvitse internettiä toimiakseen, niin silloin nuo saattaisivat kiinnostaakin.

Pitäisi kaikissa älyvermeissä olla mahdollisuus käyttää ilman internet yhteyttä, jolloin voisi olla hieman turvallisemmalla mielellä että laite toimii vaikka nettiyhteys olisi poikki eikä mahdolliset maailmanlaajuiset ilkiöt pääse käpistelemään niiden kautta omia laitteita.

DeNiWar2/6

Sama postaus tuli kahdesti näköjään kun antoi 404 erroria lähettäessä ja koetin uudelleenlatausta.

pkaksp3/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DeNiWar:

Jos tämä tarkoittaa sitä että ohjaus ei tarvitse internettiä toimiakseen, niin silloin nuo saattaisivat kiinnostaakin.

Pitäisi kaikissa älyvermeissä olla mahdollisuus käyttää ilman internet yhteyttä, jolloin voisi olla hieman turvallisemmalla mielellä että laite toimii vaikka nettiyhteys olisi poikki eikä mahdolliset maailmanlaajuiset ilkiöt pääse käpistelemään niiden kautta omia laitteita.

Ei Hue vaadi tälläkään hetkellä internettiä. Netti on ainoastaan etäkäyttöä varten. Tuon hubin kautta toimii sisäverkossa vaikka netti olis katki.

Pelkkä BT-yhteys sais mun ainakin lopettamaan tuon käytön. Kantavuus ihan paska ja et pystyis etänä käyttään valoja.

Jos joku haluaa tunkeutua mun lamppuihin etänä ni be my quest. Ei siellä mitään tietoja säilytetä eikä niissä mitään kameraa oo. :D

Michelola4/6

Juu ei tarvi internettiä nykyäänkään, sisäverkko riittää. Eikä tarvi sitäkään jos vain fyysisillä zigbee kytkimillä käyttää, riittää se zigbee verkko

Cyberturpa (vahvistamaton)5/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pkaksp:


Jos joku haluaa tunkeutua mun lamppuihin etänä ni be my quest. Ei siellä mitään tietoja säilytetä eikä niissä mitään kameraa oo. :D


Ei nykyään enää olla kiinnostuneita mitä sinulla on vaan siitä, että mitä voit tarjota.
Luodaan haavoittuvien laitteiden kautta bottiverkkoa millä voidaan palveluestohyökkäyksillä kyykyttää isoja yhtiöitä ja valtoita. Haavoittuvan IoT -laitteen kautta kun päästään sisäverkkoon, niin löydetään sieltä ne haavoittuvat muut IoT -laitteet ja tietokoneet, joita sitten käytetään hyökkäyksiin.

pkaksp6/6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Cyberturpa:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pkaksp:


Jos joku haluaa tunkeutua mun lamppuihin etänä ni be my quest. Ei siellä mitään tietoja säilytetä eikä niissä mitään kameraa oo. :D


Ei nykyään enää olla kiinnostuneita mitä sinulla on vaan siitä, että mitä voit tarjota.
Luodaan haavoittuvien laitteiden kautta bottiverkkoa millä voidaan palveluestohyökkäyksillä kyykyttää isoja yhtiöitä ja valtoita. Haavoittuvan IoT -laitteen kautta kun päästään sisäverkkoon, niin löydetään sieltä ne haavoittuvat muut IoT -laitteet ja tietokoneet, joita sitten käytetään hyökkäyksiin.

Totta.. Eli pidetään verkko kunnossa ja päivitettynä. Tuo hubi tuossa taitaa se kompastuskivi olla jos sitä pitää verkkoon kytkettynä. Mutta en todellakaan ala silti vainoharhaiseksi ja vedä foliohattua korville. Etänä käytän nyt ja tulevaisuudessa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT