AfterDawn logo

Suomalainen VR-yhtiö kovassa nosteessa – Volvo investoi yritykseen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Suomalainen VR-laseja teollisuuden käyttöön kehittävä Varjo Technologies on saamassa Volvosta uuden yhteistyökumppanin. Yhtiöiden tarkoituksena on hyödyntää Varjon XR-1-laseja turvallisemman ajokokemuksen kehittämiseksi. Samalla Volvo sijoittaa Varjoon uutta pääomaa.

Varjon ja Volvon ajatuksena on tarjota kuljettajille reaaliaikaista tilannetietoa auton ympäristöstä ajon aikana VR-lasien kautta. Lasit varoittavat tulevista vaaranpaikoista, jolloin kuski voi varautua niihin nopeammin. Vaikka XR-1 onkin suunniteltu VR-käyttöön, niin laseista löytyvien kameroiden ansiosta käyttäjä voi katsella lasien kautta myös reaaliaikaista videota ympäristöstäänsä, jolloin lasit toimivat ikään kuin AR-laseina.

Volvo on jo tehnyt ajotestejä Varjon laseilla ja yhtiö aikoo esitellä teknologiaa Augmented World Expossa. Volvo ja Varjo demoavat teknologiaa Vimeoon ladatuilla kolmella videolla (1, 2 ja 3).

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT