AfterDawn logo

Itsestään ajaviin autoihin kaadetaan lisää rahaa – Cruise sai miljardin lisää rahaa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Autojätti General Motorsin suojissa autonomista autoteknologiaa kehittävä Cruise Automation on hankkinut itselleen uudella rahoituskierroksella 1,15 miljardin dollarin edestä sijoituksia. Yhtiön arvo sijoittajien silmissä on kohonnut jo 19 miljardiin dollariin.

Rahoituskierrokselle otti osaa joukko nimettömäksi jääneitä sijoittajia, mutta myös nykyiset omistajat pääomittivat yhtiötä. General Motorsin lisäksi SoftBankin Vision Fund ja Honda ottivat osaa rahoituskierrokseen. Vuosi sitten Vision Fund sijoitti yhtiöön 2,25 miljardia dollaria. Honda ja GM ilmoittivat viime syksynä aloittavansa yhteistyön erityistarkoitukseen suunnitellun itsestään ajavan auton kehittämiseksi.

GM on luvannut esitellä markkinoille vuoden 2019 aikana itsestään ajavan auton, jossa ei ole lainkaan polkimia tai rattia. Autoja käytettäisiin yhtiön omassa kyytipalvelussa.

Aiemmin Toyota kertoi sijoittavansa Uberin autonomista autoa kehittävään yksikköön. Lisäksi Tesla kertoi hiljattain, että sen autot kykenevät ajamaan täysin itsenäisesti jo tämän vuoden loppuun mennessä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT