AfterDawn logo

Microsoft julkaisee Windows Terminalin – Moderni komentokehote tukee emojeitakin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Äkkiseltään voisi ajatella, että komentoriviohjelmien kehityksessä ei ole tarvetta pahemmin uudistuksille, mutta Microsoft on kuitenkin julkaisemassa täysin uuden sellaisen. Uuden monipuolisen ja monikäyttöisen Windows Terminalin avulla tehokäyttäjät pääsevät näpräilemään PowerShell-, Cmd- ja Windows Subsystem for Linux -ympäristöissä (WSL).

Ulkoasultaan Windows Terminal ei välttämättä näytä eroavan paljoakaan PoweShellistä tai Cmd:stä, mutta se on harhaa. Terminal on huomattavan muokattava, se tukee esimerkiksi välilehtiä, teemoja, oikopolkuja sekä GPU-kiihdytteistä tekstirenderöintiä ja emojeita.

Windows Terminal tulee saataville kesäkuun puolivälissä Windows 10:lle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT