AfterDawn logo

Uberin itsestään ajavat autot saivat miljardi rahoituksen – Toyota mukana

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Uberilla ei ole ollut juuri ongelmia pääomasijoitusten haalimisessa, mutta nyt rahahanat ovat hiljalleen tyrehtymässä yhtiön arvostuksen kohotessa yli 100 miljardiin dollariin. Siispä aika on kypsä listautumiselle.

Vaikka Uber itsessään ei ole enää kovin houkutteleva kohden riskipääomalle, niin tytäryhtiöille on kuitenkin edelleen mahdollista hakea rahoitusta. Kolmen japanilaisyhtiön – Toyotan, Denson ja Softbankin Vision Fund -rahaston – muodostama konsortio on nimittäin päättänyt sijoittaa miljardi dollaria Uberin tuotekehitysyksikköön, jossa kehitetään itsestään ajavia autoja. Rahoitusjärjestelyn myötä Advanced Technologies Groupista muodostetaan itsenäinen yhtiö.

Toyota kertoo myös sitoutuvansa sijoittamaan autonomisten autojen kehitykseen 300 miljoonaa dollaria seuraavan kolmen vuoden aikana.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT