AfterDawn logo

Netflix kokeilee ikivanhaa suosittelutapaa – Top 10 -listat tulevat

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Netflix kertoi osavuosituloksensa julkistamisen yhteydessä, että se aikoo testata Britanniassa top 10 -listausten toimivuutta suoratoistopalvelussa. Listan kautta asiakas näkee suoraan mitkä sisällöt kunakin hetkenä vetävät katselijoita ja ovat kaikkein suosituimpia.

Netflixin käytössä ehkä kaikkein suurin ongelma on katsottavan sisällön päättäminen. Suoratoistopalvelu yrittää algoritmeillaan kyllä päätellä mahdollisimman tehokkaasti, millaisesta sisällöstä tykkäät ja mitä voisit seuraavaksi haluta katsoa. Se ei kuitenkaan aina toimi, sillä katsottava sisältöä löytyy oman kuplan ulkopuoleltakin. Top 10 -listaus voisi toimia tässä tapauksessa.

Testaus alkaa vielä tämän neljänneksen aikana eli käytännössä ennen kesäkuun loppua. Netflix analysoi tuloksia pari kuukautta ja sen jälkeen päättää toiminnon laajentamisesta muille markkina-alueille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT