AfterDawn logo

Microsoftin uuden Edge-selaimen kehitysversiot tulivat ladattaviksi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Viime vuoden lopulla Microsoft paljasti yllättäen, että se aikoo lopettaa Edge-verkkoselaimessa käytetyn selainmoottorin kehittämisen ja siirtyvänsä avoimeen Chromium-selainmoottoriin. Uudistetusta Edge-selaimesta on nyt julkaistu Developer- ja Canary-versiot.

Uuden Edge-selaimen kehitysversiot ovat ladattavissa Microsoftin verkkosivujen kautta. Tällä hetkellä selain on saatavilla vain Windowsille, mutta macOS:lle tarkoitettu versio aiotaan julkaista lähiaikoina.

Selain on ulkonäöllisesti samankaltainen kuin aiempikin Edge, joten pintapuolisesti muutoksia ei välttämättä erota lainkaan. Teknisesti Edge on taas muuttumassa Googlen Chromen suuntaan, sillä molempien pohjana käytetään Chromium-moottoria. Microsoft on kuitenkin tehnyt selainmoottoriin muutamia muutoksia, se on esimerkiksi kytkenyt pois käytöstä tai korvannut noin 50 erilaista Googlen palvelua. Esimerkiksi Chromen mainosblokkeria ei löydy Edgestä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT