AfterDawn logo

Uusi ennakkopäätös – Virtuaalivaluuttatappiot ovat vähennyskelpoisia

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Korkeimman hallinto-oikeuden antaman päätöksen (KHO 2019:42) mukaan virtuaalivaluuttojen vaihtoon euroihin sovelletaan tuloverolain luovutusvoittoa koskevia säännöksiä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että virtuaalivaluuttojen luovutustappiot ovat vähennyskelpoisia.

Päätöksen takia Verohallinto joutuu päivittämään tulkintalinjaansa, jonka perusteella virtuaalivaluuttojen luovutustappioita ei ole voinut vähentää tuloistaan. KHO:n päätös vahvistaa virtuaalivaluuttojen aseman tuloverolaissa tarkoitettuna omaisuutena.

Verohallinto huomauttaa, ettei KHO:n päätöksessä otettu kantaa tilanteeseen, jossa virtuaalivaluuttaa vaihdetaan toiseen virtuaalivaluuttaan. Tällaisen omaisuusmuutoksen verotuksellisesta kohtelusta ei ole siis vielä ennakkopäätöstä. Verohallinnon näkemyksen mukaan verottaminen valuutan vaihtamisen yhteydessä on kuitenkin nyt aiempaa paremmin perusteltavissa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT