AfterDawn logo

Olisihan se pitänyt arvata – Applelta ei ilmaista sisältöä heru

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Apple esittelee tänään illalla joukon uusia palveluita, mihin sisältyisi myös uusi TV-sovellukseen integroitu suoratoistopalvelu. Huhuissa on väitetty, että Apple vauhdittaisi palvelun kasvua tarjoamalla itse tuottamiaan TV-sarjoja ilmaiseksi Apple-merkkisten laitteiden omistajille.

Wall Street Journalin tuoreessa uutisessa kuitenkin vedetään matto näiden huhujen alta. Ilmaisia sisältöjä ei ole tulossa, vaan myös Applen tuottamat TV-sarjat ja elokuvat olisivat kuukusimaksullisen tilauksen takana. Applen sisältöjen lisäksi suoratoistopalvelun kylkeen on paketoitu joukko muita suoratoistopalveluita, joiden tilaamista Apple yrittää helpottaa yhtenäisen käyttöliittymän kautta.

Applen suoratoistopalveluun ovat hypänneet mukaan ainakin HBO, Showtime ja Starz. Kukin palvelu maksaisi 9,99 dollari kuukaudessa. HBO maksaa Yhdysvalloissa 15 dollaria, joten tilaus kannattaisi ainakin nykyisten tietojen valossa hankkia Applen kautta. Wall Street Journalin mukaan Apple on käynyt neuvotteluita Rokun ja älytelevisiovalmistajien kanssa, jotta nämä lisäisivät laitteisiinsa tuen Applen palvelulle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT