AfterDawn logo

Videolla – Näin Googlen Stadia-pelipalvelu toimii

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Google paljasti eilen uuden Stadia-pilvipelipalvelun, jonka turvin AAA-tason pelejä pääsisi pelaamaan lähes laitteella kuin laitteella. Eurogamer pääsi kokeileman palvelua jo ennakkoon ja on nyt julkaissut oman testiartikkelin Stadiasta.

Eurogamer testasi palvelun viiveaikoja ja vertasi niitä PC:n ja Xboxin viiveaikoihin. Yleistä ja kaiken kattavaa viiveaikatestiä on tietysti hankala tehdä, mutta tässä vaiheessa riittänee kuitenkin tieto siitä, että onko Stadia viiveajoiltaan kilpailukykyinen "paikalliseen" pelaamiseen. Eurogamerin testien perusteella, kun käytössä oli 200 Mbps:n verkkoyhteys, Stadia olisi kilpailukykyinen PC- ja konsolipelaamista vastaan. Eurogamer ei kuitenkaan pystynyt mittaamaan Stadia-testeissä käytetyn Pixelbookin näytön viiveaikaa.

Testissä arvioitiin myös Stadian välittämän kuvan laatua. Eurogamerin mukaan Stadian enkooderi ei tahdo pysyä dynaamisten ja yksityiskohtaisten kohtausten perässä, joten Googlen insinööreillä on vielä sarkaa kynnettävänä, että he saavat kuvanlaadun samalle tasolle kuin paikallispelaamisessa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT