AfterDawn logo

Microsoft ja Google samoilla apajilla – xCloud tulee julkiseen testiin tänä vuonna

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Google pääsi juuri herkuttelemaan sillä, että se paljastaa GDC:ssä jotakin uutta ja mullistavaa pelaamisen saralla, mutta Microsoft vetää mattoa sen alta. Googlen odotetaan esittelevän pelien suoratoistopalvelun GDC:ssä, joten Microsoft päätti antaa nyt jo esimakua sen kilpailevasta xCloud-suoratoistopalvelusta.

Kehitteillä olevan xCloud-pilvipelipalvelun avulla Microsoft aikoo tuoda huipputason pelitarjonnan kaikille laitteille. Pilvipelipalvelu toimisi Xboxin lisäksi myös PC:llä ja mobiililaitteilla, kuten tableteilla tai älypuhelimilla. Palvelun tarkkaa julkaisupäivämäärää ei ole kerrottu, mutta palvelun odotetaan menevän julkiseen testaukseen vielä tämän vuoden aikana.

Microsoft demonstroi xCloudin toimintaa Inside Xbox -tapahtumassa, missä pelattiin Microsoftin Azure-palvelimen suorittamaa Forza Horizon 4 -peliä Android-puhelimella, johon oli kiinnitetty Xbox-peliohjain.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT