AfterDawn logo

Applen AR-lasien tuotanto voi alkaa jo tänä vuonna

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Applen hologrammilasien eli laajennettua todellisuutta hyödyntävien lasien julkaisu voi koittaa yllättävän pian. Analyytikko Ming-Chi Kuon mukaan Apple saattaa parhaimmillaan aloittaa lasien tuotannon jo tämän vuoden lopulla.

Kuon esittämä aikaikkuna tuotannon aloittamiselle on kuitenkin varsin lavea. Se alkaa tämän vuoden viimeisestä kvartaalista ja ulottuu aina vuoden 2020 toiselle kvartaalille. Toisin sanoen tuotanto saattaa alkaa vasta vuoden 2020 kesäkuussa. Vaikuttaisi kuitenkin joka tapauksessa siltä, että Apple voisi olla valmis tuomaan lasit myyntiin vuoden 2020 aikana.

Kuon näkemyksen mukaan Applen AR-lasit olisivat riippuvaisia iPhonesta, jossa kaikki ohjelmasuoritukset ja grafiikkojen piirto tapahtuisi. Tieto siirtyy joko johtoja pitkin tai langattomasti laseihin, jotka lähinnä vain esittävät grafiikkaa ja ottavat vastaan käyttäjänkomentoja.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT