AfterDawn logo

Yhdysvaltalainen suurpankki aloitti oman kryptovaluutan testaamisen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Pankkisektori siirtyy kiihtyvällä tahdilla kohti digitaalisia pankkijärjestelmiä, joista osa näyttäytyy asiakkaalle päin ja osa taas on tarkoitettu puhtaasti pankin sisäisiksi taustajärjestelmiksi. Yhden uuden esimerkin teknologian käyttöönotosta antaa yhdysvaltalainen suurpankki JP Morgan, joka kertoo aloittaneensa oman kryptovaluutan testaamisen.

Kyseessä on kuitenkin pankin sisäiseen käyttöön tarkoitettu "lipukejärjestelmä" eli sitä ei ole tarkoituskaan lanseerata bitcoinin kilpailijaksi. JP Morganin tapauksessa virtuaalivaluuttaa käytetään transaktioiden reaaliaikaisen selvityksen mahdollistamiseksi. Yleensä selvitysajat ovat kaksi tai kolme päivää kaupanteon jälkeen. Lohkoketjuun perustuvan lipukejärjestelmän ansiosta arvopapereiden siirto voidaan selvittää heti kaupantekohetkellä.

Alkuvaiheessa uutta lipukejärjestelmää käytetään vain pieneen osaan transaktioista, mutta JP Morgan lisännee sen käyttöä kokemuksen karttumisen myötä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT