AfterDawn logo

Norja pitää Huaweita uhkana kansalliselle turvallisuudelle

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Norjan poliisin tiedustelupalvelu PST on arvioinut länsimaissa paljon huolta aiheuttanutta teknologiayhtiö Huaweita. Tiedustelupalvelun päivitetyssä näkemyksessä Huaweita pidetään uhkana maan turvallisuudelle.

PST:n johtaja Benedicte Bjørnland kertoi kansallisen turvallisuuden tilaa käsittelevässä tiedotustilaisuudessa The Nordic Pagen mukaan, että tiedustelupalvelun on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota Huawein ja Kiinan valtion välisiin suhteisiin.

Norjan nykyinen lainsäädäntö mahdollistaa ulkomaisten yhtiöiden pakottamisen yhteistyöhön Norjan hallinnon kanssa. Huawei voidaan siis tarvittaessa pakottaa luovuttamaan tietoja sen toiminnasta.

Etenkin Nato on ollut huolissaan Huawein matkapuhelinverkkoteknologian levittäytymisestä. Sotilasliiton arvion mukaan Kiina voisi pakottaa Huaweita luomaan takaportteja sen tukiasemiin ja käyttää näin Huaweita hyväksi sotilastiedustelussa. Norja on kuuluu Natoon.


Euroopan komissiossa harkitaan parhaillaan toimenpiteitä, joilla voitaisiin kieltää Huawein tukiasemat rakennettavissa 5G-verkoissa.

2 KOMMENTTIA

DeNiWar1/2

Edelleenkään ei ole ainuttakaan todistetta asiasta esitetty, on vain USA:n vainoharhainen kuvitelma joka johtaa juurensa siitä että se itse on tehnyt ja tekee edelleen kyseistä toimintaa ja vaatii kolmikirjaimisille agentuureilleen pääsyn laitteisiin ja ohjelmistoihin kansallisen turvallisuuden, terrorismintorjunnan ja muun nimissä ja pelkää nyt vainoharhaisena vapisten että jos joku muukin saattaisi edes teoriassa koettaa vastaavaa vaikka eivät minkäänlaisia todisteita löydäkään harhojensa tueksi.

Vai ollaanko EUnukkimaissa senverran sinisilmäisiä että uskotaan kaikki mitä rapakontakainen isoveli käskee, ei tarvitse edes minkäänlaisia todisteita esittää, ei edes pienimpiä, koska USA:n sana on laki ja siihen uskotaan 100%.
Eikä USA:lla liittolaisineen ole minkäänlaisia intressejä takaportteihin omissa tuotteissaan eikä se ole koskaan edes yrittänyt käyttää laitteita sotilastiedusteluun eikä edes terrorismintorjuntaan, koko muu maailma joka ei ole USA:n täydessä hallinnassa on pahan akseli joka pitää alistaa ja tuhota.

avthein2/2

Todella tekopyhää sontaa.

Mihin unohtui USA:n vakoilu ja vakoilukoneiston kytkökset USA:n mikropiiriteollisuuden ja softafirmojen välillä?

Jos ja kun vakoiluun puututaan niin se pitää tehdä puolueettomasti ja kaikkiin ilmansuuntiin kohdistuen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT