AfterDawn logo

Oculuksen seuraavien Rift-lasien salat alkavat paljastua

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Facebookin omistaman VR-yhtiö Oculuksen seuraavien virtuaalitodellisuuslasien nimi saattaa olla Rift S, kertoo Upload VR. Sivusto havaitsi nimen Oculuksen PC-ohjelmistossa. Aiemmin Rift S -nimi on vilahdellut TechCrunchin lähteissä.

UploadVR:n kaiveluissa selvisi myös se, että Rift S -nimisiin virtuaalitodellisuuslaseihin aiotaan integroida ympäristöä aistivat kamerat. Ratkaisun ansiosta virtualilasien käyttö ei vaadi ulkopuolista kameraa, vaan lasit pystyvät tarkkailemaan kaikkia liikkeitä täysin itsenäisesti. Vastaavaa ratkaisua on hyödynnetty jo Oculus Go- ja Oculus Quest -laseissa.

Rift S -lasit tulevat oleman alkuperäisten Rift-lasien seuraaja siinä mielessä, että ne on suunniteltu PC-pelaamiseen. Tästä syystä ne eivät tule olemaan johdottomat, eikä liikkuminen ole siten täysin vapaata. Johdollisuuden vastapainoksi pelaajat saavat verkkokalvoilleen visuaalisempia ja näyttävämpiä sisältöjä.


Oculus ei suostunut kommentoimaan huhuja The Vergelle, mutta yhtiöltä kuitenkin todettiin, että kuluva vuosi tulee oleman mielenkiintoinen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT