AfterDawn logo

Apple palkitsee Facetimen tietoturva-aukon löytäneen teinipojan

Jami Virtanen Jami Virtanen

Applen Facetime-sovelluksesta kriittisen ohjelmointivirheen löytänyt teinipoika saattaa saada palkkion löydöksestään.

Vasta 14-vuotias teinipoika Grant Thompson löysi Applen videopuhelusovellus Facetimesta tietoturva-aukon, joka mahdollisti käyttäjien salakuuntelun erittäin yksinkertaisesti. Löydöksen jälkeen teinipojan äiti yritti viestittää siitä Applelle eri kanavia pitkin, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Tietoturva-aukko tuli Applen tietoon kuitenkin vasta median välityksellä, ja perjantaina yhtiö lennättikin korkea-arvoisen johtajan kiittämään perhettä ja kysymään vinkkejä miten yhtiö voisi parantaa raportointiprosessiaan. Lisäksi Applen edustaja toi pojalle hyviä uutisia, sillä yhtiö todennäköisesti päätyy maksamaan pojalle tietoturva-aukon löytämisestä. Maksun suuruudesta ei ole vielä tietoa, mutta yleisesti Apple on maksanut ohjelmointivirheiden löytämisestä 25 000 ja 200 000 dollarin väliltä.

Apple on toistaiseksi poistanut Facetime-sovelluksesta ryhmävideopuhelu-ominaisuuden, joka mahdollisti ohjelmointivirheen hyödyntämisen ja luvannut korjaavansa tietoturva-aukon seuraavassa päivityksessä. Lue lisää täältä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT