AfterDawn logo

Microsoft aikoo yhdistää konsoli- ja puhelinpelaamisen tänä keväänä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Microsoft aikoo esitellä tämän vuoden GDC-pelikehitysmessuilla uudet kehitystyökalut, joiden avulla Xbox-pelien kehittäjät voivat mahdollistaa alustariippumattoman pelaamisen. Asiasta uutisoi Windows Central.

Uusien kehitystyökalujen ansiosta Xbox-pelaajat voivat tulevaisuudessa kamppailla PC-pelaajien lisäksi samaa peliä Androidilla, iOS:llä tai Nintendo Switchillä pelaavia vastaan. Vastaavanlainen yhteensopivuus löytyy jo muutamista peleistä, kuten Minecraftista, mutta laajempaa tukea toteutukselle ei vielä tarjota.

Pelikehittäjien näkökulmasta työkalut voivat tuntua hyvinkin houkuttelevilta. Fortnite on hyvä esimerkki siitä, että peli voi olla äärimmäisen suosittu melkeinpä millä tahansa alustalla. Niinpä pelikehittäjillä on selkeä motiivi tuoda pelit mahdollisimman suuren yleisön saataville. Pelaajat saattavat myös haluta pelata peliä eri laitteilla: esimerkiksi kotona PC:llä tai Xboxilla ja liikkeellä ollessa älypuhelimella.


Microsoft kehittää myös Project xCloudin alaisuudessa pelien suoratoistopalvelua, joka mahdollistaisi laskennallisesti hyvin raskaiden pelien pelaamisen älypuhelimella.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT