AfterDawn logo

DNA-testejä tarjoava yritys aloitti yhteistyön FBI:n kanssa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Kuluttajille DNA-testejä tarjoava Family Tree DNA tarjoaa geenitestien tuloksia Yhdysvaltojen liittovaltion poliisin FBI:n käyttöön, kertoo BuzzFeed News.

Kyseessä on ensimmäinen kerta Yhdysvalloissa, kun yksityisen yrityksen tiedetään tarjoavan geenitestien tuloksia vapaaehtoisesti poliisin käyttöön. FBI on aiemmin hyödyntänyt julkisia DNA-tietokantoja tutkimuksissaan. Vaikka Family Tree DNA onkin suostunut tarjoamaan tietokantojaan FBI:n käyttöön, ei poliisi voi kuitenkaan täysin vapaasti selailla tietokantoja. Yhtiö on lupautunut testauttamaan FBI:n lähettämiä näytteitä ja tallentamaan ne tietokantaansa.

Kuluttajille DNA-testejä markkinoidaan apukeinoksi oman sukupuun selvittämiseksi. Testeillä voidaan myös kartoittaa millaisille sairauksille henkilöllä on geneettisiä alttiuksia. FBI:lle testit voivat vuorostaan antaa arvokasta dataa vanhojen ja uusien rikosten selvittämiseen. Vaikka FBI ei löytäisikään DNA-tietokannasta suoraan tekijää, voidaan sen kautta selvittää joku epäillyn sukulaisista.

3 KOMMENTTIA

MyDNA (vahvistamaton)1/3

Kuinka kauan menee, että FBI saa luvan selata kantaa ensin rikosten selvittämiseksi ja sitten ennalta ehkäisynä?

rane19582/3

Siellä testissä kun käy joku kämmi, niin tulee G-miehet pidättämään täältä Suomesta....?

avthein3/3

EU herätys?!

Mihin unohtui EU:n kansalaisten yksityisyys ja tietoturva?

EU:ssakin markkinoidaan USA:ssa toimivien yritysten geenitestejä sukutukijoille yms. Juuri tästä syystä en innostunut viime vuoden vaihteessa kovasti markkinoiduista geenitesteistä vaikka suvun historia kiinnostaakin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT