AfterDawn logo

Netflix ykkönen koko maailmassa - paitsi Suomessa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

AudienceProject on kerännyt tilastotietoja eri videopalveluiden suosiosta ympäri maailmaa. Yhtiön keräämät tilastot osoittavat, että Netflix on jyrännyt itsensä maailman suosituimmaksi videostriimauspalveluksi jokaisessa AudienceProjectin seuraamassa maassa - paitsi Suomessa.

Suomessa kärkipaikka menee, vieläpä varsin ylivoimaisesti, Yle Areenalle. Yle Areenaa katsoi tutkimuksen ajankohtana (Q4/2018) 65 prosenttia suomalaisista. Vastaava luku Netflixille oli 56 prosenttia. Kolmatta sijaa piti YouTube 42 prosentin osuudellaan. Tämän jälkeen listalta löytyivät mm. Ruutu, MTV Katsomo sekä C More. Netflixin kovin kansainvälinen kilpailija, HBO löytyy Suomesta sijalta seitsemän, 15 prosentin osuudellaan.


Tutkimuksesta selvisi myös, että nuoriso katsoo edelleen myös ns. perinteistä televisiota: Suomessa 15-25 -vuotiaista 68 prosenttia kertoo katsovansa TV-sarjoja tai elokuvia striimauspalveluiden kautta ja 76 prosenttia television kautta. Muista tutkituista maista sekä Ruotsissa, Tanskassa että Norjassa videopalvelut olivat jo ohittaneet perinteisen television nuorison keskuudessa.

Tutkimus erittelee ns. verkkovideot omaksi kategoriakseen ja tässä ryhmässä YouTube on täysin suvereeni ykkönrn: suomalaisista peräti 86 psenttia katsoo online-videoita YouTubesta. Kakkossijaa pitää Facebook, jonka kautta videoita katselee 54 prosenttia suomalaisista.

Täydet tutkimustulokset voi tilata itselleen täältä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT