AfterDawn logo

Applen AirPlay 2 -tuki tulossa muihinkin uusiin älytelevisioihin?

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Samsungilta kuultiin tänään yllätysuutinen, kun yhtiön viime ja tämän vuoden älytelevisiot ovat saamassa tuen Applen iTunes-videokaupalle ja AirPlay 2 -suoratoistotekniikalle. Samsung on saamassa kuitenkin kilpailijoita.

Apple on nimittäin päivittänyt verkkosivujaan lisäämällä maininnan, että johtavat televisiovalmistajat tulevat tukemaan AirPlay 2:ta. Samsungin älytelevisiot eivät ole siis ainoita, joihin voi tulevaisuudessa lähettää iPhonessa tai iPadissa toistuvan videon. Videoiden lisäksi iOS- ja Mac-laitteista televisioon voi lähettää esimerkiksi musiikkia. Ainakin LG:n uudet älytelevisiot saanevat tuen jollakin aikavälillä.

AirPlay 2:n ansiosta iPhonea voi myös käyttää television kaukosäätimenä. Kun AirPlay on aktiivinen, iPhonen lukitusnäytölle ilmestyy hallintapainikkeet, joilla voi säätää esimerkiksi television äänenvoimakkuutta tai kelata videota eteenpäin. Lisäksi iPhonen omistajat voivat esimerkiksi käskeä Siriä käynnistämään tietyn elokuvan tai TV-sarjan haluttuun televisioon.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT