AfterDawn logo

Windows 10 ohitti vihdoin Windows 7:n

Jami Virtanen Jami Virtanen
8 kommenttia

Windows 10 julkaistiin heinäkuussa 2015 ja nyt vajaa kolme ja puoli vuotta myöhemmin se on noussut maailman suosituimmaksi pöytäkoneiden käyttöjärjestelmäksi ohi Windows 7:n.

WIndows 10 markkinaosuus oli joulukuussa 39,22%, kun taas melkein yli kymmenen vuotta sitten julkaistun Windows 7:n oli 36,9%. Virstapylväs on tärkeä Windows 10:lle ja se yltää siihen vain vuosi ennen kuin Microsoft lopettaa tuen Windows 7:lle. Windows 10 pyörii nyt yli 700 miljoonassa laitteessa niin PC:illa, tableteilla, puhelimilla kuin Xbox-konsololeilla.

Windows 7:n tuki loppuu tammikuussa 2020, mutta siitä huolimatta se on pysynyt suosittuna käyttöjärjestelmänä erityisesti yrityskäyttäjien parissa. Microsoftin haasteena onkin saada vakuutettua yritysmaailma päivittämään uuteen käyttöjärjestelmään ennen tuen loppumista.

8 KOMMENTTIA

DeNiWar1/8

Ja sitten kun se saadaan ykköseksi niin voidaankin lisätä kuukausimaksut, joita sitten M$ saa koroteltua oman mielen mukaan eikä 10:n käyttäjillä ole muuta vaihtoehtoa kuin maksaa mitä vaaditaan. "Kummisedällä" on aina hyviä tarjouksia joista ei voi kieltäytyä ;)

Katsokaapa vain mitä tulee tapahtumaan!
Vielä voi väittää ettei näin tapahtuisi, mutta muutaman vuoden sisään aikahyvällä varmuudella on jo täyttä todellisuutta, ei pörssiyhtiö jonka ainoa tarkoitus on tuottaa omistajilleen jatkuvasti kasvavaa voittoa kovinpitkään ilmaisella tuotteella suolla ahnaalle miljonäärilaumalle kohoavaa osinkotuottoa...

perhana2/8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DeNiWar:

Ja sitten kun se saadaan ykköseksi niin voidaankin lisätä kuukausimaksut, joita sitten M$ saa koroteltua oman mielen mukaan eikä 10:n käyttäjillä ole muuta vaihtoehtoa kuin maksaa mitä vaaditaan. "Kummisedällä" on aina hyviä tarjouksia joista ei voi kieltäytyä ;)

Katsokaapa vain mitä tulee tapahtumaan!
Vielä voi väittää ettei näin tapahtuisi, mutta muutaman vuoden sisään aikahyvällä varmuudella on jo täyttä todellisuutta, ei pörssiyhtiö jonka ainoa tarkoitus on tuottaa omistajilleen jatkuvasti kasvavaa voittoa kovinpitkään ilmaisella tuotteella suolla ahnaalle miljonäärilaumalle kohoavaa osinkotuottoa...

Hyvinhän tuo microsoft on jo Windows 95:n ajoista lähtien tuottanut omistajilleen voittoa sillä "ilmaisella tuotteella" jos kerta ilman kuukausimaksua oleva tuote on mielestäsi ilmainen tuote.
Tietääkseni kuukausimaksu on kylläkin ollut jo pitkään käytössä "ilmaisen" linuxin yritysversioissa.

DeNiWar3/8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:


Hyvinhän tuo microsoft on jo Windows 95:n ajoista lähtien tuottanut omistajilleen voittoa sillä "ilmaisella tuotteella" jos kerta ilman kuukausimaksua oleva tuote on mielestäsi ilmainen tuote.
Tietääkseni kuukausimaksu on kylläkin ollut jo pitkään käytössä "ilmaisen" linuxin yritysversioissa.

Paljonko Micro$oft tekee myyntiä Windows10:llä jonka saa ILMAISEKSI, sitä jopa tyrkytetään ILMAISEKSI ja pakko-asennutetaan jotta sen suosiota saadaan kasvatettua.

Windows3 maksoi rahaa kun sen hankki käyttöönsä,
Windows95 maksoi rahaa kun sen hankki käyttöönsä,
Window98 maksoi rahaa kun sen hankki käyttöönsä,
Window2000 maksoi rahaa kun sen hankki käyttöönsä,
Windows XP maksoi rahaa kun sen hankki käyttöönsä,
Windows Vista maksoi rahaa kun sen hankki käyttöönsä,
Windows 7 maksoi rahaa kun sen hankki käyttöönsä,
huomaatko? kaikki nuo on pitänyt OSTAA RAHALLA ja jokainen lisenssi eri koneille on maksanut vielä enemmän RAHAA jolloin Microsoft on saanut RAHAA tuotteen myynnistä käyttäjille joten ne eivät ole olleet ILMAISIA.

Windows10:ä taas ei ole useimmille käyttäjille myyty rahalla vaan se on tyrkytetty ja jopa pakko-asennutettu ILMAISEKSI joten enemmän se on ilmainen kuin aiemmat windowsit joista sai maksaa satoja euroja/dollareita/markkoja.

G0lden_Kebab4/8

Jännä kyllä odottaa mikä tulee olemaan Mikkisoftan ansaintamalli kun aletaan olla siinä pisteessä, että windows 10 on jo jokaisella. Tuleeko sieltä uusi maksullinen Windows 11? Tuleeko kymppiin maksullisia päivityspaketteja.

Selvää on, että ei Mikkisofta mitään käyttiksiä/päivityksiä ala ilmaiseksi hyvää hyvyyttään antamaan hamaan loppuun asti, aina se "rahastus" tapahtuu JOSSAIN VAIHEESSA. Naiivia ajatella, että saadaan nauttia tästä eteenpäin ilmaisista windows päivityksistä/versioista loppuun asti. Keppi ja porkkana. Sitäpaitsi Uusi W10 maksaa jo nyttenkin rahaa, ei sitä enää jaeta ilmaisena.

greedyjama5/8

Kyllä mä win10 maksoin jo ihan rahalle, kuten maksoin jo seiskasta vanhaan koneenseen. win10 ei tieten saa enään ilmaiseksi ja Yhtäkään en ole löytänyt jolle kymppi olis "väkisin" asennettu. Mutta kaikki on mahdollista

user_org (vahvistamaton)6/8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DeNiWar:


Paljonko Micro$oft tekee myyntiä Windows10:llä jonka saa ILMAISEKSI, sitä jopa tyrkytetään ILMAISEKSI ja pakko-asennutetaan jotta sen suosiota saadaan kasvatettua.


MS ei taida kertoa Windows liikevaihtoa eriteltynä, mutta se "yksikkö" tekee liikevaihtoa paljon ja tulostakin taitaa tulla.
Ilmaisten Windows jakeluiden osuus taitaa olla markinaalinen ja niitä on jaettu jo ennen Windows 10iä.
Tästä pitää erottaa se että jos olet ostanut jonkin Acerin läppärin Cittarista ja siinä on tullut mukana Windows, niin ei se siitä tee ilmaista, valmistaja on siitä todennäköisesti jotain maksanut ja sinä olet maksanut siitä kauppiaalle, vaikka kuitissa ei sitä winkkarin osuuta ole eroteltu.

Cittari koneessa todennäköisesti jokin hinnat alkaen versio, osalla se riittää, osa hankkii lisäpalveluita (eri windows versio tai palvelu, alussa tai myöhemmin). Ja sen tietokoneenkin elinikäkin on rajallinen, joten uuden koneen yhteydessä mahdollisuus kaupata windows konetta.

Markkina ja mailma on jonkin verran muuttunut, joskus alkuaikoina lisenssit oli erilaisia ja päivitykset oli maksullisia, nykyään enemmän ns palvelusuuntaan, ja esim laiteen mukana tullut kertalisenssi kattaa siihen saatavat versiopäivitykset. tai vaihtoehtoisesti kk/vuosimaksu.

Tarvekkin on muutunut, nyt tarvitaan tuoreimpia versioita, jos "valmistaja" joutuisi ylläpitämään monetaa selkeästi eri haaraa, niin kalliikse sekin tulee. mikä puoltaa myös kk/vuosimaksua. kertamaksu on tavallaan etukäteenmaksamista.

pentsu7/8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DeNiWar:Windows10:ä taas ei ole useimmille käyttäjille myyty rahalla vaan se on tyrkytetty ja jopa pakko-asennutettu ILMAISEKSI joten enemmän se on ilmainen kuin aiemmat windowsit joista sai maksaa satoja euroja/dollareita/markkoja.

Mulla olisi pojalle juuri tulossa pelikone, mutta otin tuon ilman käyttistä. Kerro mistä saan tuon ilmaiseksi niin ei tule maksettua turhasta.

G0lden_Kebab8/8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DeNiWar:Windows10:ä taas ei ole useimmille käyttäjille myyty rahalla vaan se on tyrkytetty ja jopa pakko-asennutettu ILMAISEKSI joten enemmän se on ilmainen kuin aiemmat windowsit joista sai maksaa satoja euroja/dollareita/markkoja.

Mulla olisi pojalle juuri tulossa pelikone, mutta otin tuon ilman käyttistä. Kerro mistä saan tuon ilmaiseksi niin ei tule maksettua turhasta.

Sitä ei jaeta enää ilmaisena (silloinkin piti olla vanhempi windows alla), loppui jo jokin aikaa sitten. Nyt pitää jo ihan maksaa.
Sidenotena hyvä vinkki: OS:n piratoiminen on tosi riskiä puuhaa johon en ikinä lähtisi, vaarantaa koko tietokoneen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT